Обидни и вулгарни скандирания срещу Европейския съюз и България се чуваха

...
Обидни и вулгарни скандирания срещу Европейския съюз и България се чуваха
Коментари Харесай

Обиди и вулгарни скандирания в Скопие срещу България и френското предложение

Обидни и вулгарни викания против Европейския съюз и България се чуваха по време на втория митинг пред постройката на македонското държавно управление против френското предложение за започване на договаряния на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

„ Българският фашизъм-европейска полезност “, „ Европейски Съюз, е..л съм ти майката “, „ Въшки “, „ Татари “, „ Българи фашисти “, „ Европа поддържа върховизма “. Това бяха единствено част от плакатите. На митинга всеобщо се вееше и знамето от Вергина. Всички говорещи призоваваха да се отхвърли френското предложение, но от самото начало говореха против България.

Според Дарко Яневски „ френският план, в случай че бъде признат, може да погуби Македония вечно “. „ Великият Заев и неговата обич Борисов от България подписаха контракт, който в този момент ще следи от Европейски Съюз дали се извършва вярно...Самуил, Светите Кирил и Методий, както и светите Климент и Наум вече са продадени на българите останаха единствено Гоце и Даме “, сподели Яневски и акцентира, че „ 30 години се е борил, с цел да не се стига до тук “.Представителят на „ Македонския манифест “ още в самото начало прикани присъстващите за минута безмълвие за „ жертвите от българския фашизъм в Македония “. След това отправи вулгарни обвинявания против Европа, която назова „ к...а “. Той прикани предателите като „ Ковачевски и Пендаровски да бъдат изпратени в София или при Макрон “, съобщи БГНЕС. 

„ В продължение на години България малтретира и тероризира Македония, тъй като ние не одобряваме да бъдем това, което те желаят. В името на европейските полезности желаят да се превърнем в тяхна колония. Ако приемем предлагането, още веднъж ще бъдем под тяхна окупация, а не под тяхна администрация както настояват за интервала от 1941 до 1945 година “, сподели Драган Милосавлевич. Според него става въпрос за „ брутална българска асимилация “.

Всички говорещи от трибуната подчертаваха, че „ македонската еднаквост, език, нация и история са застрашени от последното френско предложение “. В края на митинга пред постройката на македонското държавно управление бяха сложени палатки. За през днешния ден е плануван нов митинг.

Основен уредник на митинга е опозиционната ВМРО-ДПМНЕ. Нейният водач Христиан Мицкоски предава митингите онлайн през личния си профил във Facebook. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР